Se tala'aga puupuu o ipu pepa

O ipu pepa na fa'amauina i le malo o Saina, lea na fausia ai pepa i le senituri lona lua TLM ma fa'aaoga mo le tufaina o lauti.Sa fausia i lapopoa eseese ma lanu, ma sa teuteuina i mamanu teuteu.O faʻamatalaga tusitusia o ipu pepa o loʻo faʻaalia i se faʻamatalaga o meatotino a le aiga o Yu, mai le taulaga o Hangzhou.

O le ipu pepa faʻaonaponei na fausia i le 20th seneturi.I le amataga o le 20th seneturi, sa masani ai le fefaʻasoaaʻi o matatioata poʻo ni mea'ai i puna vai e pei o paipa aʻoga poʻo paelo vai i nofoaafi.O lenei fa'aoga fa'asoa na afua ai popolega ile soifua maloloina lautele.

E faavae i luga o nei atugaluga, ma talu ai o oloa pepa (aemaise lava ina ua maeʻa le 1908 mea fou o le Dixie Cup) na taugofie ma mama avanoa, na pasia ai le faʻasaina i le lotoifale i luga o le ipu faʻaoga faʻasoa.O se tasi o kamupani nofoaafi muamua na faʻaaogaina ipu pepa faʻaaogaina o le Lackawanna Railroad, lea na amata faʻaaogaina i le 1909.

O le Dixie Cup o le igoa faʻailoga mo se laina o ipu pepa lafoaʻi na muamua fausia i le Iunaite Setete i le 1907 e Lawrence Luellen, o se loia i Boston, Massachusetts, o le sa popole i siama o loʻo faʻasalalauina e tagata e fefaʻasoaaʻi matatioata poʻo mea faʻapipiʻi i mea lautele. o vai inu.

Ina ua uma ona faia e Lawrence Luellen lana ipu pepa ma le vaipuna, sa ia amataina le American Water Supply Company o Niu Egelani i le 1908 i Boston.Na amata ona gaosia e le kamupani le ipu faʻapea foʻi ma le Faʻatau Suavai.

O le Dixie Cup na ta'ua muamua o le "Health Kup", ae mai le 1919 na faaigoa i se laina o pepe taalo na faia e Alfred Schindler's Dixie Doll Company i Niu Ioka.O le manuia na taʻitaʻia ai le kamupani, lea sa i ai i lalo o igoa eseese, e taʻua o ia lava o le Dixie Cup Corporation ma siitia atu i se falegaosimea i Wilson, Pennsylvania.I luga o le falegaosimea sa i ai se tane vai tele e foliga o se ipu.

news

Ae e manino lava, matou te le inu kofe mai ipu Dixie i aso nei.O le vaitau o le 1930 na vaaia ai le tele o ipu fou e faʻaaogaina-o faʻamaoniga o loʻo faʻaaogaina e tagata ipu pepa mo mea inu vevela.I le 1933, Ohioan Sydney R. Koons na failaina se talosaga pateni mo se au e faapipii i ipu pepa.I le 1936, na faia ai e Walter W. Cecil se ipu pepa e sau ma au, e manino lava o lona uiga e faʻatusa ai ipu.Talu mai le vaitau o le 1950, e leai se masalosalo o ipu kofe faʻaaoga i mafaufau o tagata, aʻo amata ona faila e le au suʻesuʻe pateni mo tapuni faʻapitoa mo ipu kofe.Ona oʻo mai ai lea o le Golden Age o le ipu kofe faʻaaogaina talu mai le '60s.


Taimi meli: Tes-22-2021